Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Harm's scripts ioBanana, Readd script, ioVote

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-01-2005, 04:48 PM   #1
Fenriz
Junior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default windrop can't find a file thats there... anyone know whats wrong?

I get this error when trying to run "eggdrop -m" for the first time with the latest windrop:

Tcl error in file 'eggdrop.conf':
couldn't open "C:/ioFTPD/scripts/ioA/ioA.cfg": no such file or directory
while executing
"open $ioBdat(ioacfg) r"
invoked from within
"set fp [open $ioBdat(ioacfg) r]"
(file "scripts/ioBanana.tcl" line 210)
invoked from within
"source scripts/ioBanana.tcl"
(file "eggdrop.conf" line 1348)
* CONFIG FILE NOT LOADED (NOT FOUND, OR ERROR)

I've followed the guide in the latest ioBanana v2, release 1 (I allready have the latest ioA installed), and the path is correct. Anyone know what's wrong here?
Fenriz is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2005, 05:16 PM   #2
Harm
Too much time...
Ultimate Scripter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,430
Default

What version of windrop are you using ? Is ioFTPD and/or the sitebot running as a windows service ? Are ioFTPD and windrop running under the same user account (windows account) ?
Also, please try "eggdrop.exe -mnt". And remember that the "-m" parameter is only required on the first run; it is only used to create the master account on the bot.

PS: "latest" doesn't mean anything, please use numbers to indicate the versions.
Harm is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2005, 04:42 AM   #3
Fenriz
Junior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default

Windrop: Eggdrop v1.6.17
ioA: version 2.0.5
ioBanana: version 2, first release (uploaded a few days ago.)
ioFTPD and eggdrop is started manually after login on an admin account (the same account) on Windows XP, and I've tried starting with eggdrop -m , -nt, but not -mnt.
The ioA script path is correct, and I've turned off "hide known extensions" or whatever its called in windows explorer. I also tried to copy the ioA.cfg to other locations, changing the path in ioBanana.tcl as well, but with no luck... Any ideas?

Edit: Tried with "eggdrop" -mnt now too, but with the same result:
C:\Windrop>eggdrop -mnt

Eggdrop v1.6.17 (C) 1997 Robey Pointer (C) 2004 Eggheads
[15:13] --- Loading eggdrop v1.6.17 (Fri Sep 2 2005)
[15:13] Module loaded: dns
[15:13] Module loaded: channels
[15:13] Module loaded: server
[15:13] Module loaded: ctcp
[15:13] Module loaded: irc
[15:13] Module loaded: notes (with lang support)
[15:13] Module loaded: console (with lang support)
[15:13] Module loaded: seen
[15:13] Module loaded: blowfish
[15:13] Userinfo TCL v1.07 loaded (URL BF GF IRL EMAIL DOB PHONE ICQ).
[15:13] use '.help userinfo' for commands.
[15:13] Identd: I don't know why you're using winident.tcl on your system, but i
t probably won't work on anything but Windows.
[15:13] winident.tcl v1.2 - by FireEgl@EFNet <FireEgl@Windrop.cjb.net> - Loaded.

[15:13] Tcl error in file 'eggdrop.conf':
[15:13] couldn't open "C:/ioFTPD/scripts/ioA/ioA.cfg": no such file or directory

while executing
"open $ioBdat(ioacfg) r"
invoked from within
"set fp [open $ioBdat(ioacfg) r]"
(file "scripts/ioBanana.tcl" line 210)
invoked from within
"source scripts/ioBanana.tcl"
(file "eggdrop.conf" line 1348)
[15:13] * CONFIG FILE NOT LOADED (NOT FOUND, OR ERROR)
Fenriz is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2005, 01:52 PM   #4
Mouton
Posse Member
Ultimate Scripter
ioFTPD Administrator
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,956
Default

In a command-prompt:

dir C:\ioFTPD\scripts\ioA\ioA.cfg
cacls C:\ioFTPD\scripts\ioA\ioA.cfg
Mouton is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 02:31 AM   #5
Fenriz
Junior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default

C:\>dir c:\ioFTPD\scripts\ioA\ioA.cfg
Volume in drive C is System
Volume Serial Number is CCC7-92F3

Directory of c:\ioFTPD\scripts\ioA

01.09.2005 20:22 13*498 ioA.cfg
1 File(s) 13*498 bytes
0 Dir(s) 26*795*405*312 bytes free

C:\>cacls c:\ioFTPD\scripts\ioA\ioA.cfg
c:\ioFTPD\scripts\ioA\ioA.cfg BUILTIN\Administrators:F
NT AUTHORITY\SYSTEM:F
SERVER\user:F
BUILTIN\Users:R
Fenriz is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 07:55 AM   #6
ChipMunk666
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 220
Thumbs down unexplainable bot error

[13:46] Tcl error in file 'eggdrop.conf':
[13:46] couldn't open "c:\ioFTPD\scripts\ioA\ioA.cfg": no such file or directory

while executing
"open $ioBdat(ioacfg) r"
invoked from within
"set fp [open $ioBdat(ioacfg) r]"
(file "sitebot/ioBanana.tcl" line 210)
invoked from within
"source sitebot/ioBanana.tcl"
(file "eggdrop.conf" line 1350)
[13:46] * CONFIG FILE NOT LOADED (NOT FOUND, OR ERROR)
If there's no errors above, your bot should show up on IRC soon.
Check http://windrop.sourceforge.net/windropfaq.html for help with any errors or
if bot doesn't show up on IRC.

the directory is in there
I changed all ../ into c:\ioftpd where i installed it.
I checked my path even if i had the same capitals or not.and everything is the same.
I tried the double \\ but that didn't work quite well either :'(

i use
[R] 200- ioFTPD version: 5-8-5r
[R] 200- ioBanana version: 2 (release 1)
[R] 200--[ioAVersion]-------------------------------------------------------------------
[R] 200- ioA Version : 2.0.5
[R] 200---------------------------------------------------------------------------[ioA]-
[R] 200 Command successful.

bot version eggdrop1.6.17+SSL
dld from the link here on the board
ChipMunk666 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 11:15 AM   #7
jeza
Senior Member
ioFTPD Scripter
 
jeza's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 530
Default

maybe u try this
c:/ioFTPD/scripts/ioA/ioA.cfg
jeza is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 11:19 AM   #8
ChipMunk666
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 220
Default

i did

set ioBdat(ioacfg) "C:/ioFTPD/scripts/ioA/ioA.cfg"

it is like that in tcl

i tried

set ioBdat(ioacfg) "C:\\ioFTPD\\scripts\\ioA\\ioA.cfg"

didn't work either

trying other bots now :s been doing it allday pfff hehe getting me nuts
ChipMunk666 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 07:42 PM   #9
Mouton
Posse Member
Ultimate Scripter
ioFTPD Administrator
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,956
Default

Is the file (ioA.cfg) compressed (with NTFS compression) or encrypted (with either NTFS encryption or some 3rd party tools) ?
Mouton is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 07:49 PM   #10
neoxed
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Scripter
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,326
Default

The problem is the Tcl library bundled with the version of "Windrop" you downloaded. Some (maybe all) of the packages available from http://windrop.sourceforge.net contain a borked Tcl library (Tcl's file I/O related commands do not function properly).

Use Bounty's Eggdrop port instead, people have had success with his version.
neoxed is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 08:59 PM   #11
ChipMunk666
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 220
Default

I was using that one
And i have the same error
And i don't run it in a service
just simple bat file
ChipMunk666 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 12:48 PM   #12
MidasKing
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 108
Default

To Fenriz & ChipMunk666:

When you will be to use windrop for the first time, to create the master account on the bot (using eggdrop.exe -m eggdrop.conf or simply runOnce.bat), uses a clean version of eggdrop.conf (without others scripts like iobanana, etc).

Later, with the account master of bot already created, adds the referring lines scripts (source sitebot/iobanana.tcl or source scripts/whatever) and run windrop using "eggdrop.exe -nt eggdrop.conf".

I believe that solve yours problems.

Same configuration here (Eggdrop 1.6.17+SSL, ioB2-rel 1 and ioA2.05) without any problem, at least with relation to eggdrop.
MidasKing is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 02:36 PM   #13
ChipMunk666
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 220
Default

hmm maybe i should try that but i checked the code a bit and it's related to the affils section...
can i delete that part??? hehe that's why it refers to ioA maybe harm can tell us more about it...

ok that didn't work either

i also tried to change the path of ioA didn't help
Do u have ioFTPD installed on c:?
I DO.
I tried several bots
i am trying now with the one bot of http://windrop.sourceforge.net/
tried the one of bounty with the ssl
trying now without ssl
nothing it keeps telling me the same thing
Does it has to matter with the tcl packages?

this is my end of the cfg file

##### SCRIPTS #####

# This is a good place to load scripts to use with your bot.

# This line loads script.tcl from the scripts directory inside your Eggdrop's
# directory. All scripts should be put there, although you can place them where
# you like as long as you can supply a fully qualified path to them.
#
# source scripts/script.tcl

source scripts/alltools.tcl
source scripts/action.fix.tcl

# Use this script for Tcl and Eggdrop downwards compatibility.
# NOTE: This can also cause problems with some newer scripts.
source scripts/compat.tcl

# This script provides many useful informational functions, like setting
# users' URLs, e-mail address, ICQ numbers, etc. You can modify it to add
# extra entries.
source scripts/userinfo.tcl
loadhelp userinfo.help

##### WINDROP SCRIPTS #####

# Ident script for Windrop by FireEgl@EFnet <FireEgl@LinuxFan.com>
# uses username value for ident name by default
# read the start of script for more documentation
# uncomment (remove # in front of line) next line to activate
source scripts/winident1.2.tcl
source sitebot/ioBanana.tcl
ChipMunk666 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 04:05 PM   #14
Harm
Too much time...
Ultimate Scripter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,430
Default

ioBanana.tcl opens ioA.cfg to extract the list of all affils. This is why you no longer have to write the list in the configuration files of ioBanana and update it every time you add/remove some group in ioA.cfg.

The windrop builds coming from windrop.sourceforge.net seem to have problems handling file operations. B0unty's builds don't have those. I recommend making a backup of your *.user, *.chan and eggdrop.conf files and start with a clean archive from B0unty's website. I am using 1.6.17+SSL without any problem.
Harm is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 05:26 PM   #15
ChipMunk666
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 220
Default

i used that at first my friend
I like your idea really I do.I'll keep u updated...goin to do another attempt
i'll let u know the results.
A debug would be great on this hehe

[EDIT] It worked in non-ssl mode and with bounty's eggdrop.
NEXT: ssl server and diffrent than efnet than will use it with firedeamon
ChipMunk666 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
error, file, latest, open, windrop

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)