Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Eggdrop All eggdrop related questions

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 11-17-2005, 08:33 AM   #1
sablord
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Default Windrop as service problem

when i start bot as a service it start but dies after 1sec help please
sablord is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2005, 09:39 AM   #2
RockyMaiviA
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 17
Default

have windrop service ??where can download?
RockyMaiviA is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2005, 11:51 AM   #3
sablord
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Default

u have to make it a service
sablord is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2005, 08:13 PM   #4
RockyMaiviA
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 17
Default

not understant
RockyMaiviA is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2006, 03:55 AM   #5
zag2me
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default

You dont have to make windrop as a service at all. It will run fine from the command line, infact things like dzsbot require you to run it from the command line using eggdrop -nt to show the console.

If you must run it as a service, try the Firedaemon program.
zag2me is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2006, 02:40 PM   #6
Mr_X
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 142
Default

You should better make it run on event OnServerStart
Mr_X is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 03:08 AM   #7
LordM
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
LordM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 138
Default

You don't need to start your sitebot as a service. You could crate a batch file, that is executed OnServerStart, OnFTPLogin, or whenever you like. It checks, if sitebot is running and starts it, if not.

I quote from the Knowledge Base:

Quote:
A: Create yourself a batch file that will check if the windrop is running and if not, will restart it.

Execute it each time someone logs in to make sure the bot is checked often. Do that by adding this OnFtpLogin event in your ioFTPD.ini:
[Events]
OnFtpLogIn = EXEC D:\ioFTPD\windrop\HideRun.exe D:\ioFTPD\windrop\botchk.bat

You can optionnaly add a SITE command to do the same:
[FTP_Custom_Commands]
SITEBOT = EXEC D:\ioFTPD\windrop\HideRun.exe D:\ioFTPD\windrop\botchk.bat

You need TaskIsRunning.exe (available in ioFTPD Forums) in your windrop directory. Also, HideRun.exe (available here) allows the script to run without hanging the current FTP session. Alternatives to both exe can be used (pslist.exe, hidden32.exe, hidewnd.exe, etc.) if you can modify the .bat file to fit your favorite tool.

For eggdrop.exe to be able to start, you need to add those lines in your ioFTPD\etc\ioftpd.env file (and restart ioFTPD):
SYSTEMROOT=%[environment(SYSTEMROOT)]
WINDIR=%[environment(WINDIR)]

If you have problems starting the sitebot from ioFTPD, but it runs fine from a command prompt, remove all references to hiderun.exe from .bat and ioFTPD lines related to your sitebot and try again. You should see an error appear when u try to execute SITE SITEBOT

Here's an example botchk.bat file:
@echo off
D:
cd "D:\ioFTPD\windrop"

rem Change this to the name of your bot's config:
set botscript=eggdrop.conf

rem Change this to the handle/botnet-nick of your bot:
set botname=SomeBot

rem Change this to the name of your bot's userfile:
set userfile=Bot.user

rem You probably don't need to change anything below here....
if exist .share* del .share*
if exist *.stackdump del *.stackdump
if exist *.tmp del *.tmp
if not exist %botscript% echo Config file (%botscript%) missing.
if not exist %botscript% goto cantload
if exist %userfile% goto checkrunning
if exist %userfile%~new ren %userfile%~new %userfile%
if exist %userfile% echo Missing userfile... Using the last saved one..
if exist %userfile% goto checkrunning
if exist %userfile%~bak ren %userfile%~bak %userfile%
if exist %userfile% echo Missing userfile... Using the last backed up one..
if exist %userfile% goto checkrunning
if not exist %userfile% echo Userfile missing. No backup/last saved userfile either. =/
goto cantload

:checkrunning
taskisrunning eggdrop.exe
if errorlevel 2 goto end
if errorlevel 1 goto end
if errorlevel 0 goto restart
goto end

:restart
set result=
if not exist eggdrop.exe echo eggdrop.exe not found!
if not exist eggdrop.exe goto cantload
echo Restarting Eggdrop...
HideRun.exe eggdrop.exe -nt
if errorlevel 8 echo Possibly Missing .dll File(s)? (tcl8*.dll, cygwin1.dll)
if errorlevel 8 goto cantload
goto success

:cantload
echo Could not reload the bot. =(
goto end

:success
echo Successfully Started Eggdrop (%botname% - %botscript%).

:end
Have fun with it

LordM
__________________
I'm using:

ioFTPD 7.7.2
ioNiNJA BETA Stable v0.8.9.6
LordM is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
1sec, bot, dies, service, start

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)