Old 11-19-2004, 09:12 AM   #1
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default BNC trigger not working for me

Hello,

I have recently installed one of the newer versions of dZSBot and everything works just fine except the bnc trigger.

I have double checked everything in the config and just couldn't find out what's wrong. When telnetting to the bot and typing "!<sitename>bnc" in the channel nothing happens, not even the logs show that the eggdrop is reacting to the trigger. However all other triggers work the way they're supposed to.

Please help me to find a solution.

Many thanks in advance, Bobby.
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 02:58 PM   #2
durulink
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 102
Default

check your cmdpre on dZSbot.tcl
set cmdpre "!<sitename>" right?

if conf is 'set cmdpre "!test" ',
use !testbnc

and you must start your eggi with -nt mode.
durulink is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2004, 05:50 AM   #3
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default

Thanx for your answer. I am using the -nt switches to start the bot.

This is my config/source file:

...
set cmdpre "!test"
...
${cmdpre}bncroc_bnc
...

I am using !testbnc and nothing happens..

EDIT: plz ignore that smiley above. It's supposed to be ": p" (without the space).
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2004, 08:11 AM   #4
Ar3s
Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 36
Default

and in the party line??? nothing??
Ar3s is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2004, 02:43 PM   #5
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default

yeah, nothing in the party line...

it's as if no one had entered that trigger.
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2004, 08:23 AM   #6
jboy53
Junior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 23
Default

Bobby what is your "set binary(NCFTPLS) " set to and is exe in there?
jboy53 is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2004, 09:40 AM   #7
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default

wohoooo, a new reply after such a long time

well, it's definately appreciated, still having the same problem

set binary(NCFTPLS) "D:/server/ioFTPD/scripts/bin/ncftpls.exe"


ncftpls.exe IS in that folder so I guess that's not the problem :/
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2004, 12:28 PM   #8
durulink
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 102
Default

Which message do you get with <cmdpre>bnc trigger?
nothing?
durulink is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2004, 12:43 PM   #9
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default

nope, nothing

nothing in the channel, nothing in the partyline
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2004, 11:48 AM   #10
jboy53
Junior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 23
Default

Have u tried something simple i have seen in the forum.

replace the exe ... with bnctest.exe and see if it works
jboy53 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2004, 12:35 PM   #11
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default

using bnctest.exe instead of ncftpls.exe did not change a thing..

nothing in the channel, nothing in the partyline
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 08:42 AM   #12
jboy53
Junior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 23
Default

in the dzsbot.tcl do you have...

set disable(NCFTPLS) 0

and also ....

are u using the right name/password

also try logging in with the bnc username and pass from machine running the bot and see if it works could be something simple like a wrong ip.

jboy53 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2004, 05:04 AM   #13
BobbyBonilla
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 36
Default

hihihi, my configuration said:

set disable(NCFTPLS) 1

after changing it to "0" the trigger works just fine! Many thanks to everyone who tried to help out and esspecially to you, jboy53, for coming up with the solution

greetings, Bobby.
BobbyBonilla is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
advance, bnc, find, reacting, trigger

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)