Go Back   FlashFXP Forums > >

General Discussion Need help? Have a problem? Let us help you. Bug reports and feature requests should be made using the Bug Tracker or Feature Tracker

Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-20-2012, 06:20 PM   #1
blacktiger63
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default 550 'filename.ext' cannot be listed

I am wondering about this "problem" which is happening for some time now.
In spite of other postings I've found about this notice, in my case the file IS uploaded, so nothing is going wrong.

But I'm wondering why it's giving this error notice, and if it can be fixed.

For example I place a lot of files and then this happens (I mangled ip adresses)

Code:
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (217,xxx,x,xx,139,245).
[R] Opening data connection IP: 217.xx.x.xx PORT: 35829
[R] STOR cron.php
[R] 150 Opening ASCII mode data connection for cron.php
[R] 226 Transfer complete
[R] MFMT 20110402131934 cron.php
[R] 213 Modify=20110402131934; cron.php
Upload: cron.php 16 KB in 2 seconds (9,4 KB/s)
[R] MLST edit_active_auction.php
[R] 550 'edit_active_auction.php' cannot be listed
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (217,xx,x,xxx,138,33).
[R] Opening data connection IP: 217.xx.x.xx PORT: 35361
[R] STOR edit_active_auction.php
[R] 150 Opening ASCII mode data connection for edit_active_auction.php
[R] 226 Transfer complete
[R] MFMT 20110117152902 edit_active_auction.php
[R] 213 Modify=20110117152902; edit_active_auction.php
Upload: edit_active_auction.php 6 KB in 0,03 second (6,1 KB/s)
[R] MLST edit_data.php
[R] 550 'edit_data.php' cannot be listed
[R] PASV
[R] 227 Entering Passive Mode (217,xx,xx,xx,138,32).
[R] Opening data connection IP: 217.xx.xx.xx PORT: 35360
[R] STOR edit_data.php
[R] 150 Opening ASCII mode data connection for edit_data.php
[R] 226 Transfer complete
[R] MFMT 20110630181812 edit_data.php
[R] 213 Modify=20110630181812; edit_data.php
Upload: edit_data.php 9 KB in 0,05 second (9,7 KB/s)
And this happens with multiple files.
At this point I'm uploading a script to my website. It also happens when I upload my forum files to my site. Not only on this hosting server, also on others.

I even wonder why Flashfxp is doing the mlist command after every file, because I think uploads would go a lot quicker if that would not be done.

But what is going wrong and how can I fix this?
As I said it's just a minor little problem, because on the end, all files -are- uploaded, so nothing is missing, just that error notice is irritating me and I have the (maybe faulty) thought that if this would go OK, the upload would be faster too.
blacktiger63 is offline  
Old 09-20-2012, 06:32 PM   #2
blacktiger63
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default

Addition: I'm now uploading a newer version, overwriting the old one, and now there is no mlist command so also no error notice. So it seems it does that only on new place files.
blacktiger63 is offline  
Old 09-21-2012, 01:21 AM   #3
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,876
Default

Hmm.
According to https://tools.ietf.org/html/rfc3659#section-4.2
Quote:
Where the command is correctly parsed but the size is not available, perhaps because the pathname identifies no existing entity or because the entity named cannot be transferred in the current MODE and TYPE (or at all), then a 550 reply should be sent.
Just in case, can you paste output of the FEAT command and also build of FlashFXP?
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 09-21-2012, 07:10 AM   #4
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

This command is sent to determine if the file already exists on the FTP server.

It relates to the option in the File Transfer Rules dialog
[ ] Request file size/date prior to transfer

When this setting is checked FlashFXP will send the MLST (if supported) or the SIZE command to determine if the file exists.

Depending on your situation you can disable this feature to speed up FlashFXP.
If the FTP server has multiple users with access to the files then this setting can help prevent uploading over a file that someone in another FTP session might of uploaded after the directory listing was obtained.
bigstar is offline  
Old 09-21-2012, 07:45 AM   #5
blacktiger63
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default

Thank you for the quick Answers.

@MxxCon: Sorry but I don't know what the FEAT command is or where to find it or how to give it to Flashfxp.
My version of Flashfxp is the newest, so 4.2.5 build 1813.

@Bigstar: What you are writing could well be the case so I have disabled this option now.

Another question. A couple of years ago, when I uploaded files on a server where no files were present yet, during the upload, I could see the files appearing (not one by one but mostly a block of files because transfers go fast) on the server side window of the FTP program.

This is not the case anymore. Is there an option that I can see the files appearing again or a variable I can put in somewhere?
blacktiger63 is offline  
Old 09-21-2012, 09:32 AM   #6
X3
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
 
X3's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: location, location.
Posts: 324
Lightbulb

@blacktiger63

FEAT command can be sent as a raw command to server, to do this in FlashFXP do this.

View>(check RAW command line) -this will appear on usually above you log window.

Type FEAT and press ENTER

The server will respond with a list of accepted commands e.g. heres a list of some server commands

Code:
[15:17:35] [R] Feat
[15:17:35] [R] 211-Features:
[15:17:35] [R]  MDTM
[15:17:35] [R]  REST STREAM
[15:17:35] [R]  SIZE
[15:17:35] [R] 211 End
On that one it looks as the server I tested supports SIZE command. You can issue SIZE command like the raw command e.g. "SIZE name_of_file" and server will tell you how big file is.(if file exists)

Your server should respond in similar manner, that way you know if the option your disabling is really supported or not supported by server. (post your log) However if it says SIZE or MLST then disabling that option, (as I understand it) Stops FFXP from sending the SIZE or MLST command automatically. (maybe I need correcting here?)

As for the refresh option, I think it works by refreshing the remote dir (once only) and listing all files after its done with a transfer, im not aware of any variables anywhere to change this behaviour.

This is how it looks to me, not how it actually behaves on code.
Upload (all files uploaded seem appear at once at end of transfer)
delete (all files appear to delete from bottom to top sequentially)

cheers.
__________________
Regards

Last edited by X3; 09-21-2012 at 09:43 AM. Reason: adding more info?!
X3 is offline  
Old 09-21-2012, 09:49 AM   #7
blacktiger63
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default

@X3: Thank you for the explanation. If you have an idea on how to automatically refresh the remote directory and listing all files after the transfer to that directory, that would be nice.

I tried the FEAT command, but I found it not under view but under "commands".
This is the output. I hope everything is in good order.

Code:
[R] FEAT
[R] 211-Features:
[R]  MDTM
[R]  MFMT
[R]  LANG ru-RU;ko-KR;zh-CN;ja-JP;en-US;fr-FR;it-IT;zh-TW;bg-BG
[R]  TVFS
[R]  UTF8
[R]  AUTH TLS
[R]  MFF modify;UNIX.group;UNIX.mode;
[R]  MLST modify*;perm*;size*;type*;unique*;UNIX.group*;UNIX.mode*;UNIX.owner*;
[R]  PBSZ
[R]  PROT
[R]  REST STREAM
[R]  SIZE
[R] 211 End
Indeed after disabling the option, the MLIST command is not send anymore so the error notice is not appearing anymore either, I just tested.
blacktiger63 is offline  
Old 09-21-2012, 10:13 AM   #8
X3
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
 
X3's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: location, location.
Posts: 324
Default

FlashFXP should automatically refresh... if yours is not, idk.

As for the other matter Im glad its resolved.

The raw commands can be sent in various ways, seems under commands you have to bring Raw command line manually, everytime you want to send a command, Under VIEW its a permanent option.
There's a third way, you can enqueue a RAW command.

Anyway CTRL+ATL+R and CTRL+R does it too as a shortcut (why both do IDK seems thers a difference in the UI windows). (once your connected to remote, otherwise does nothing)
__________________
Regards

Last edited by X3; 09-21-2012 at 10:20 AM.
X3 is offline  
Old 09-21-2012, 10:34 AM   #9
blacktiger63
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default

I'm glad it's indeed resolved.

I also found the raw commandline under view, it's checked there and after I put the log window a little bigger, I've also found the place where to put the commandline. So I did not look good enough before.

Thanks everybody for your quick reply's, help and tips!
blacktiger63 is offline  
Closed Thread

Tags
edit_active_auction.php, edit_data.php, flashfxp, upload, [r]

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)