Go Back   FlashFXP Forums > >

General Discussion Need help? Have a problem? Let us help you. Bug reports and feature requests should be made using the Bug Tracker or Feature Tracker

Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-06-2006, 05:10 AM   #1
Zulan
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default FlashFXP considerably slower then IE7

I have an ftp server configured for passive mode. It works fine regarding beeing able to connect to it.

But at first it seemed that some ftp clients got quite serious performance issues, including myself from my testing site using FlashFXP.
I have a 10mbit internet connection but ftp was somehow limited to 170KB/s
per user instead of the roughly 1000KB/s that is used normally. I had 2
different users try the ftp, both using FlashFXP and they were both given
exactly 170KB/s. I tried all kinds of stuff in order to solve this. Then all
of a sudden one user logs on and it all works perfectly, no performance
issues. I was baffled, I then tried ftp from IE 7 from my testing site and
it all worked perfectly, I was also using flashfxp before?! This is quite
strange since I recently installed my ISA 2006 server; the old firewall had no
problems with FlashFXP and the ftp server. Is FlashFXP doing something strange that IE7 doesn't do that the ISA 2006 server picks up on? Any ideas`? The logs show nothing.
Zulan is offline  
Old 12-07-2006, 02:57 AM   #2
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Sometimes FlashFXP needs to be optimized for your network setup. Basically this means adjusting the TCP/IP Buffer Size option within FlashFXP

Options > Preferences > Connection > TCP/IP Buffer Size

My first suggestion would be to try (default), and then work your way up from there.

When changing this setting special care must be taken, It can only be changed while disconnected from all sites. If you are connected to a site the change wont take effect until you restart FlashFXP.

(For my network setup a 32k send & receive buffer seems to work best)
bigstar is offline  
Old 12-08-2006, 07:36 AM   #3
Zulan
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default

Thanks for your answer, it seems it was Gene6 that was the culprit. Changing server to Serv-U took care of it.
Zulan is offline  
Closed Thread

Tags
flashfxp, ftp, issues, server, testing

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:26 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)